Demokrat Parti’de il başkanları bastırdı, aralık ayının ilk haftası kurultay var

Siyaset geleneği en güçlü partilerden biri olan ve her zaman için harekete geçebilecek özelliklere sahip bir tabana sahip bulunan Demokrat Parti’de ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Gelişmeler…
Birleşme kurultayı sonrası Anavatan kökenlilerin küçük manevralarla devre dışı bırakılmasının ardından lider arayışı aşamasında kendini göstermişti.
Her kurultay öncesi “abilik yapmak ve partiyi toparlamak için göreve geldiğini vurgulamasına karşın, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk görevi bırakmaya pek yanaşmıyor.
Nitekim…
Kasım ayında yapılması gereken kurultay öncesinde lider arayışları yeniden ön plana çıktı.
Hatta…
İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin hafta içinde CHP’den istifa etmesi ve hemen sonrasında internette başlayan “İlhan Kesici DP’ye genel başkan olsun” kampanyası, uzun süredir Tansu Çiller’in siyasete dönüp yeniden genel başkan olmasını isteyen grupları da harekete geçirdi.
İnternette Tansu Çiller ve İlhan Kesici taraftarları arasında başlayan yoğun mücadele sırasında kasım kurultayının ertelenebileceği fısıltısı da bir anda teşkilatları sardı.
İşte…
Ankara’da iki gün süren il başkanları toplantısı böyle bir havada gerçekleşti.
Gelen haberlere göre…
65 il başkanının katıldığı iki günlük toplantıda kimi il başkanları “Kurultayın kasım ayında yapılması gerekiyor. Ertelenmesin, zamanında yapılsın” isteğini ortaya koydular ve hemen arkasından da Genel Merkez yönetimini zor durumda bırakan kararlarını açıkladılar:
“Eğer bu toplantıda kurultay kararı alınmazsa istifa ederiz.”
Partinin bazı üst yöneticilerinin tehdit olarak kabul ettikleri bu isteği kaç il başkanının gündeme getirdiği ve ısrar ettiği yolunda değişik rakamlar var.
Yine…
Bazı il başkanlarının “Tansu Çiller’in dönüşünden yana bir açıklama” istedikleri de kulislerde konuşuluyor.
Bu ortamda…
DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’in kurultay kararı alınmazsa istifa edeceğini söyleyen il başkanları arasında olmadığı, Biçen’in Cindoruk ve Genel Merkez’le birlikte hareket ettiği bilgisi de gelen haberler arasında.
Kulislere yansıyan haberlere göre, Cindoruk il başkanlarını yatıştırıcı bir konuşma yaparak “Kimsenin istifa etmesine gerek yok, kongre kararını elbette alacağız” dediği konuşuluyor.
Sonuçta…
DP’nin il başkanları toplantısından 4-11 Aralık tarihleri arasında kurultay yapılması yolunda Genel Merkez’e önerme kararı çıktı.
Kimlerin aday olacağı henüz belli olmamakla birlikte, ağırlıklı tahmin olarak DP kurultayının 5 Aralık 2010 Pazar günü yapılabileceği belirtiliyor.

About leothemaster

5 Ekim 1969 yılı Ankara doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversiteyi de Ankara’da okudum. 1995 yılında ise ODTÜ Fizik bölümünden mezun oldum. 1990′lı yıllarda başlayan bilişim hayatım, 2004 yılında biraz kabuk değiştirdi. Levent, Leo oldu ve LeoTheMaster olarak tanındım. İçimdeki yazma isteğini sanal ortama aktarmak için ilk blog sayfamı açtım. Bu başlangıçla birlikte Türkiye’deki ilk blog yazarlarından birisiyim. Uzun yıllardır blog yazıyorum ve pek çok blog sayfam var. Ayrıca köşe yazıları, İngilizce ve Türkçe teknolojik sunu / makalelerim var.
Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.