Yazıcı’nın başına gelen “çok vahim” bir hata

Haberi öğle saatlerinde internet haber sitelerinde gördüğümüzde çok şaşırdık. Sonra da haber kanalları altyazılarla televizyon izleyicilerine duyurmaya başladılar.
Uludağ Üniversitesi’nde geçen dönem yapılan bazı ihalelerle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma için operasyon yapılmış ve 10 kişi gözaltına alınmıştı.
İlk haberlerde…
Gözaltına alınan 10 kişi arasında yalnızca Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın adı yer alıyordu.
Yani…
Haberin basına sızması noktasında yalnızca Yazıcı’nın adı telaffuz edilmişti.
Gözaltına alınma nedeni ise ihaleye fesat karıştırmak olarak belirtiliyordu.
Yani…
Yazıcı’nın, üniversitede yapılan bir ya da birden fazla ihalenin sonucu etkileyen girişimleri olduğu kaydediliyordu.
Haberler ilk yayınlandığında telefonda bir dostumuzla konuşuyorduk. Şaşkınlık yaşamakla birlikte “İbrahim Yazıcı böyle işlere ne girer ne de aracılık eder, tarzı bu değil” dedik.
Bunu da…
Çok uzun yıllardır Yazıcı’yı tanıdığımız ve hem siyasetçi, hem de spor yöneticisi olarak izlediğimiz için rahatlıkla söyledik.
Çünkü…
Kulüp yönetim tarzı eleştirilse bile, Yazıcı’ya yönelik iddia birey vicdanı olarak bize inandırıcı gelmedi.
Gözaltına başka kimlerin alındığı ise ilk anda öğrenilemedi.
Daha sonra…
Eski Bursa Milletvekili Mehmet Gedik’in adı da internet sitelerindeki haberlerde gözaltına alınanlar arasında geçmeye başladı. Onun gözaltı alınma nedeni de Yazıcı ile aynıydı.
Dikkat çeken…
Bursa’nın yakından tanıdığı isimler olan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile eski milletvekili Mehmet Gedik dışında gözaltına alınanlardan kimsenin adlarının sızmamasıydı.
Gerçekten de…
Bir ihalenin aracıları oldukları iddia edilenlerin adlarının sızıp, işi yapanların adlarının sızmaması çok ilginç.
Haberlerden takip ettiğimiz kadarıyla, Yazıcı’nın avukatının “isim benzerliğinin yol açtığı yanlışlıkla gözaltına alındığına” dair açıklamaları yayınlandı.
Fakat…
Aynı haberin içinde Emniyet kaynakları denilerek “Yanlışlık yok, ifadesi alınıyor, Adliye’ye sevk edilecek” bilgisine de yer veriliyordu.
Ortadaki bu garip durum, İbrahim Yazıcı’nın serbest bırakılmasıyla çözüldü. Gerçekten de yanlışlık olmuş.
Ama…
Yazıcı’nın başına gelen bu yanlışlığın çok vahim olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Herkesin bildiği bir kişinin yanlışlıkla gözaltına alınması bu kadar basit olmamalı. O kişinin hem kendi psikolojisinin ne hale geldiğini, hem de Bursaspor Kulübü Başkanı olarak kamuoyu önünde imajının ne duruma düştüğü durumu anlatmaya çalışmak bile yersiz.
Bursa ve televizyonlar sayesinde tüm Türkiye gün boyu Bursaspor Başkanı’nın ihale yolsuzluğu soruşturması için gözaltına alındığını konuştu. Bu olaydan Bursaspor bile etkilendi.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursa Emniyeti bugüne kadar hiç böyle yanlışlık yapmamıştı. Çok eski yıllarda polis-adliye muhabirliği yapmış bir gazeteci olarak bu çok vahim hataya hem şaşırdık, hem üzüldük.
Dahası…
Durup dururken bir insanın başına neler gelebileceği noktasında da kaygılandık.
Keşke böyle bir vahim hata hiç yaşanmasaydı.

About leothemaster

5 Ekim 1969 yılı Ankara doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversiteyi de Ankara’da okudum. 1995 yılında ise ODTÜ Fizik bölümünden mezun oldum. 1990′lı yıllarda başlayan bilişim hayatım, 2004 yılında biraz kabuk değiştirdi. Levent, Leo oldu ve LeoTheMaster olarak tanındım. İçimdeki yazma isteğini sanal ortama aktarmak için ilk blog sayfamı açtım. Bu başlangıçla birlikte Türkiye’deki ilk blog yazarlarından birisiyim. Uzun yıllardır blog yazıyorum ve pek çok blog sayfam var. Ayrıca köşe yazıları, İngilizce ve Türkçe teknolojik sunu / makalelerim var.
Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.