Merkez sağı oluşturma turları sürüyor… TP lideri Abdüllatif Şener, Tansu Çiller’le buluşuyor

Türkiye’nin siyaset yapısı, merkez sağ seçmenin egemenliğini işaret ediyor. Bugüne kadar da bu kulvarda iki önemli siyasi parti, birbirleriyle iktidar yarışı yaptı.
Ancak…
Merkez sağ siyasetinin iki önemli partisi olan Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi güçlü oldukları dönemde birbirlerinin iktidar alternatifi olarak amansız bir siyasi yarış sergilerken, siyasi güçlerini yitirdikleri süreçte birleştiler.
Yine de…
Demokrat Parti adıyla gerçekleşen bu birleşmenin, var olan merkez sağ tabanını sinerjiyle harekete geçirmesi beklendi.
Ama olmadı.
İki partinin DP çatısı altında buluşmaları hedeflenen sinerjiyi oluşturmadığı gibi, ortak tabanlarında uyum sorunlarına yol açtı.
Şimdi…
Türkiye’nin önünde yeni bir seçim var. Üstelik bu seçime de 8 ay ile 10 ay arasında bir süre kaldı.
Seçim bu kadar yakın olunca, iktidardaki AK Parti’ye yegane alternatif olarak görülen merkez sağ tabanını yeniden harekete geçirecek yeni bir enerji arayışları bir süredir Ankara’da devam ediyor.
Göründüğü kadarıyla…
Yeni dönemin siyaset arayışında Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener rol üstlenmiş durumda.
Nitekim…
Ankara’daki bu arayışları, yeni bir gelişme oldukça bu sayfalardan aktarıyoruz.
Bu kapsamda…
TP lideri Şener yeni dönemin yeni siyaset arayışları kapsamında önce Saadet Partisi’nin efsane lideri Necmettin Erbakan’ı ziyaret etti.
Sonra…
AP-DYP-DP çizgisinin efsane lideri Süleyman Demirel ile bir araya geldi.
Aslıhda…
Ankara’dan Anadolu’ya yayılan siyasi projeye göre, CHP liderliğinde DP-SP-TP’nin bir araya gelecekleri yeni bir güçlü siyasi yapı üzerinde ilk adımlar atılmıştı.
Fakat…
Beklenmedik bir anlamda patlayan kaset skandalıyla Deniz Baykal’ın yerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa gelmesi CHP’nin yolunu ayırdı.
Çünkü…
Kılıçdaroğlu’nun söylemleriyle CHP, 70’li yılların ikinci yarısındaki sol söylemlere geri döndü ve eski tabanıyla irtibata geçti.
Ardından…
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş kurultayda Erbakan’ın listesine karşı çıkarken, bu projeyle ilgili planları da bozdu.
Yine de…
Merkez sağı oluşturma çabalarında arayışlar, Şener’in temaslarıyla sürüyor.
Nitekim…
Bu amaç doğrultusunda daha önce Erbakan ve Demirel’i ziyaret eden Şener bugün de, DP tabanı üzerindeki etkisi ve ağırlığı hissedilen Tansu Çiller’le bir araya geliyor.
Kulağımıza gelenlere göre…
DP’nin başına geçmesi için halen tabandan istek alan Çiller’i bugün öğle saatlerinde TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener ziyaret edecek. İstanbul’da gerçekleşecek bu buluşma, güçlü merkez sağı oluşturma çabalarında yeni bir etap oluşturacak.

About leothemaster

5 Ekim 1969 yılı Ankara doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversiteyi de Ankara’da okudum. 1995 yılında ise ODTÜ Fizik bölümünden mezun oldum. 1990′lı yıllarda başlayan bilişim hayatım, 2004 yılında biraz kabuk değiştirdi. Levent, Leo oldu ve LeoTheMaster olarak tanındım. İçimdeki yazma isteğini sanal ortama aktarmak için ilk blog sayfamı açtım. Bu başlangıçla birlikte Türkiye’deki ilk blog yazarlarından birisiyim. Uzun yıllardır blog yazıyorum ve pek çok blog sayfam var. Ayrıca köşe yazıları, İngilizce ve Türkçe teknolojik sunu / makalelerim var.
Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.