DP’de sürpriz… Süleyman Soylu ihraç edildi, Bursa’da Harun Akın ve Sefa Şahin için de düğmeye basıldı

Açıkça söylemek gerekirse… Referandum sürecinde parti bütünlüğü açısından en büyük sıkıntıyı Demokrat Parti yaşadı. Çünkü, referandum için DP Genel İdare Kurulu’nda “hayır oyu” kararı alınırken, başta eski genel başkan Süleyman Soylu olmak üzere partinin bazı ağır topları “kararın Demokrat Parti’nin demokratlığına uymadığı gerekçesini” savundular ve “evet oyu” vereceklerini açıkladılar.
Hatta…
Eski genel başkan Süleyman Soylu kendi dönemindeki DP yönetimini topladı ve onlarla birlikte illeri dolaşarak evet oyu kampanyası yaptı.
Ekipte…
Bursa’dan da Soylu döneminde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Harun Akın vardı.
Dahası…
Akın’ın organizasyonuyla Soylu geçtiğimiz hafta Bursa’ya da geldi ve kalabalık bir iftara katılıp konuşma yaptı.
İşte…
Bütün bunlar olurken, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un, parti kararına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle kendisinden önceki genel başkan Süleyman Soylu’yu ihraç etmek istediğini, ancak Genel İdare Kurulu’nda bu isteğin kabul görmediğini bu sayfalarda duyurduk.
Sonrasında…
İstanbul’da Soylu’nun kalesi olarak bilinen DP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı da misilleme gibi bir açıklamayla Cindoruk’un ihracını gündeme getirdi.
Konunun bu boyutta kaldığı düşünülüyordu.
Ne var ki…
Sürpriz haber bugün İstanbul’dan geldi.
Daha doğrusu…
DP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan Süleyman Soylu’ya gönderilen 25.08.2010 tarihli yazıyla, Disiplin Kurulu’nun 17.08.2010 tarih ve 06 nolu kararıyla DP’den kesin ihraç edildiği bildirildi.
Böylece…
Demokrat Parti-Adalet Partisi-Doğru Yol Partisi-Demokrat Parti çizgisinde ilk kez bir eski genel başkan partiden ihraç edilmiş oldu.
Kararı öğrenince DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’i arayıp, Bursa’da da bu yönde bir girişim olup olmadığını sorduk.
Aldığımız bilgiye göre…
DP Genel Merkezi’nin önerisi doğrultusunda, DP Bursa İl Yönetim Kurulu’nun salı akşamı yaptığı toplantıda “referandumda evet oyu” kampanyasına katılan, hatta Soylu’nun Bursa’daki iftarını organize eden eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bursa il başkanlarından Harun Akın ile, Akın döneminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sefa Şahin’in partiden ihraç edilmeleri görüşülmüş.
Sonra da…
Akın ve Şahin için “parti tüzüğü ve parti kararlarına aykırı hareket etmek” suçundan, haklarında kesin ihraç kararı verilmesi isteğiyle üyesi bulundukları DP Osmangazi İlçe Başkanlığı harekete geçirilmiş.
Buna göre…
DP Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’nun pazartesi akşamı yapacağı toplantıda Harun Akın ve Sefa Şahin’in kesin ihraç isteğiyle DP Osmangazi İlçe Disiplin Kurulu’na sevk edilmeleri bekleniyor.
İl Başkanı Biçen’e, Osmangazi’den ihraç kararı çıkmazsa ne olacağını sorduk. Çok net cevap verdi:
“Siyasi partilerin işleyişleri belli. Genel Merkezimiz de böyle arzu ediyor. Eğer Osmangazi yönetiminde bir sorun yaşanırsa, bu kez İl olarak biz gereğini yaparız. Ama iki arkadaşımız da Osmangazi üyesi oldukları için haklarındaki kararı Osmangazi’nin vermesi gerekiyor.”
Bu gelişme…
Tıpkı Soylu’nun hakkında ihraç kararı verilen ilk eski genel başkan olması gibi, Bursa’dan da eski bir Genel Başkan Yardımcısı hakkında verilecek ilk ihraç kararı olacak.
Doğrusu…
Daha fazla demokratikleşmenin konuşulduğu bir süreçte, üstelik adı demokrat olan bir partide, daha fazla demokrasi getireceğine inandıkları anayasa değişikliğini savunanların ünvanları ne olursa olsun partiden ihraç edilmeleri çok çarpıcı bir Türkiye siyaseti olarak karşımıza çıkıyor.

About leothemaster

5 Ekim 1969 yılı Ankara doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversiteyi de Ankara’da okudum. 1995 yılında ise ODTÜ Fizik bölümünden mezun oldum. 1990′lı yıllarda başlayan bilişim hayatım, 2004 yılında biraz kabuk değiştirdi. Levent, Leo oldu ve LeoTheMaster olarak tanındım. İçimdeki yazma isteğini sanal ortama aktarmak için ilk blog sayfamı açtım. Bu başlangıçla birlikte Türkiye’deki ilk blog yazarlarından birisiyim. Uzun yıllardır blog yazıyorum ve pek çok blog sayfam var. Ayrıca köşe yazıları, İngilizce ve Türkçe teknolojik sunu / makalelerim var.
Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.