DP’de liste savaşı… Cindoruk ve Erhan’dan sonra Tansu Çiller’le Gökberk Ergenekon adına da liste hazırlanıyor

Telefonda Yıldırım Ulupınar var… Tansu Çiller döneminde Doğru Yol Partisi’nde İzmir İl Başkanı olan, Mehmet Ağar döneminde Genel İdare Kurulu’na girip Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ulupınar, telefon numaramızı Bursa’daki bir arkadaşından almış.
Arama nedeni…
Yarın yapılacak Demokrat Parti olağanüstü kurultayına yönelik kulis gelişmeleri.
Son dönemde…
Tansu Çiller’in geri dönmesi için harekete geçen, hatta baskı grubu oluşturanlar arasında ön sıralarda bulunan Yıldırım Ulupınar’a sabah saatlerinde kulağımıza çalınan bir söylentiyi soruyoruz:
“Tansu Hanım’ın liste hazırlanması için talimat verdiği, Çağrı Erhan ile ortak liste hazırlanacağı yolunda söylentiler var. Doğru mu?”
O da…
Sorumuza şu cevabı verdi:
“Tansu Hanım dönmesi için yaptığımız çağrılara karşılık vermiyor, düşünmediğini söylüyordu. Fakat artık o da partinin kurtuluşu için harekete geçmesi gerektiğini gördü. O nedenle ekibi toplayıp liste hazırlanması talimatını verdi.”
Peki…
Bu liste Çağrı Erhan grubuyla ortak mı hazırlanacak? İşte cevabı:
“Hayır… Kesinlikle böyle bir şey yok. Biz Tansu Hanım için liste hazırlayacağız. Çağrı Erhan’ı bilemeyiz, o da kendi listesini hazırlar.”
Gerçekten de…
Bugüne kadar Tansu Çiller’in geri dönmesi için medyadan internet ortamına kadar çok geniş oluşumlar ve yoğun bir baskı var.
Bu baskıya Çiller’in direndiği de biliniyor.
Ancak…
Bu sabah itibariyle yaşanan gelişmeler gerçekten ilgi çekici. Çiller adına hareket edenlerden eski genel başkan yardımcısı Yıldırım Ulupınar’ın verdiği bilgileri elbette önemsiyoruz.
Ne var ki…
Bugüne kadar “dön” çağrılarına karşılık vermeyen Çiller’in kurultaya 24 saat kala adına liste hazırlanması için talimat vermesi dikkat çekici.
Nedeni de şu:
Deneyimli bir siyasetçi, kurultaya saatler kala, üstelik kamuoyuna geniş açıklama yapmadan liste için harekete geçmez.
Eğer…
Çiller böyle yapıyorsa, ya kendine ve ekibine çok güveniyordur, ya da çevresinde bulunanlar ona her şeyi güllük gülistanlık göstererek hataya zorluyordur.
Bununla birlikte…
Yarın başlayacak kurultayda, Çiller adına da liste hazırlanması halinde tam bir listeler savaşı yaşanacak.
Çünkü…
Hüsamettin Cindoruk kendi listesini çıkaracak. Çağrı Erhan günlerdir Burak Küntay’ın projesinden esinlenerek merkez sağ adını verdiği blok listesi için hazırlık yapıyor. Gökberk Ergenekon da listesini hazırlamaya başladı. Çiller listesi bu durumda kurultaya girecek dördüncü liste olacak.
Bu arada…
Listelerle ilgili son durumu da aktarmakta yarar var.
Cindoruk’un listesine Bursa teşkilatı adına İl Başkanı Abdullah Biçen’in Hüseyin Çiftliklioğlu’nu önermesi bekleniyor. Ama bu listede Füsun Yaşar adının yer alması kimseye sürpriz olmayacak.
Çünkü…
DP Genel Merkezi adına Yaşar’a söz verildiği konuşuluyor.
Erhan’ın listesinde Bursa’dan Mümin Ekici’nin yer alması neredeyse kesin gibi.
Bu yazıyı hazırladığımız saatlerde Çiller ve Ergenekoın’un listelerinde Bursa’dan kimse yoktu, isim arıyorlardı. Belki gece isim bulabilirler.
Bir olasılık da şu:
Bugünü 4 liste haberiyle kapatan DP kulisleri, uzun bir gecenin sonunda tek listeli kurultaya da uyanabilirler.

About leothemaster

5 Ekim 1969 yılı Ankara doğumluyum. İlköğretim, lise ve üniversiteyi de Ankara’da okudum. 1995 yılında ise ODTÜ Fizik bölümünden mezun oldum. 1990′lı yıllarda başlayan bilişim hayatım, 2004 yılında biraz kabuk değiştirdi. Levent, Leo oldu ve LeoTheMaster olarak tanındım. İçimdeki yazma isteğini sanal ortama aktarmak için ilk blog sayfamı açtım. Bu başlangıçla birlikte Türkiye’deki ilk blog yazarlarından birisiyim. Uzun yıllardır blog yazıyorum ve pek çok blog sayfam var. Ayrıca köşe yazıları, İngilizce ve Türkçe teknolojik sunu / makalelerim var.
Bu yazı Genel içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.